Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Conferencia Verdi por Stefano Gasperi (Italia)

24 marzo, 2023 18:00 / 20:00

Investigació musical-espiritual a l’obra de Giuseppe Verdi

Giuseppe Verdi (1813-1901) continua sent el músic més interpretat del món. Al costat de Richard Wagner (1813-1883), en una època de triomf del materialisme, va intentar elevar l’home a les altures de l’esperit. Mentre que Wagner va haver d’inspirar-se en la força del mite de la tradició nòrdica per fer-ho, Verdi ho va fer recolzant-se en la tragèdia grega.

 En la seva llarga vida, angoixada per continus dols, va tractar amb la seva música d’indagar en la complexa realitat del món de l’ànima, en les seves llums i ombres, amb unes pietes commovedora, en la consciència que només a través del dolor, del patiment, l’home pot elevar-se per sobre de si mateix, cap a les esferes d’allò veritable, bell i bo. La redempció per a Verdi no es produeix per la força de l’amor, com per a Wagner, sinó gràcies a la catarsi que promou el dolor: una gran força transformadora que ell mateix va experimentar i que es reflecteix en l’evolució de la seva obra musical. Analitzarem doncs, a partir d’elements biogràfics, l’extraordinari refinament de la creació artística, des de les primeres obres juvenils fins a les de la maduresa.

Stefano Gasperi és metge cirurgià i practica

la medicina antroposòfica a Trento. Va ser un dels fundadors de l’escola Rudolf Steiner de Trento i de la Casa de Salut Raphael,

on encara col·labora com a metge. Docència en diverses escoles de formació per a metges, terapeutes, pedagogs, realitza intensa activitat de conferenciant a Itàlia i a l’estranger.

Des de sempre aficionat a la música, ha dirigit durant més de 20 anys un cor polifònic. Des de 2007 ha estat Secretari General de la Societat Antr Omnipresent a Itàlia.

€20
Carrer Duquessa d´Orleans, 6
Barcelona, 08034 España
+ Google Map
931169784
Ver la web del Local

Comparte

Comparte este evento con tus amigos!!